Как да лекуваме мъжки косопад у дома? | Косопад

Лечение на косопад при мъжете в домашни условия

косопад при мъжете

Косопад при мъжете

Мъжкият модел на оплешивяване (андрогенна алопеция) е най – често срещаният вид косопад в световен мащаб. Най – общо казано, дължи се на повишената чувствителност на скалпа към мъжките полови хормони и се предава чрез генетиката от поколение на поколение.

В миналото, косопад при мъжете се е смятал за нещо твърде нежелано и дори отвратително, но в съвременното общество тази нагласа донякъде е заместена от модните тенденции. В днешно време около ¼ от представителите на силния пол бръснат главите си нула номер съвсем доброволно, тъй като се смята, че тази донякъде странна прическа прави мачовците привлекателни за противоположния пол.

Причини за косопад при мъжете

Някои мъже имат зони по скалпа, които са силно чувствителни към транспортираните от кръвта полови хормони. Тестостеронът се трансформира в дихидротестостерон и прави космените фоликули толкова малки, че те не могат да работят. Фоликулите остават живи, но вече не са в състояние да изпълняват основните си задачи.

Обичайно косопад при мъжете започва да се наблюдава във възраст между 20 и 30 години, като до навършване на 50 следва определен модел на развитие. Косата започва да оредява от челото към върха или по обратния път. В крайна сметка почти всички засегнати получават характерната U – образна форма на окосмение отстрани на главата.

Възможно ли е да се предотврати мъжкия косопад?

Загубата на коса при мъжете е генетично обусловена. Въпреки че съществуват доста ефикасни методи за намаляване на симптомите и цялостно подобряване на състоянието, все още няма напълно сигурно средство.

Какво може да направим у дома?

На първо място, при наличие на косопад при мъжете, всеки трябва да реши за себе си какво значение отдава на това състояние. Всеки отделен индивид реагира по характерен само за него начин – едни го приемат за нещо естествено, други изпадат в паника. Но все пак какво можем да сторим?

Обръснете главата напълно. Много мъже с косопад прибягват до тази най – лесна и удачна техника, за да се справят с проблема. Обществото отдавна не смята, че да ходиш с гола глава е нередно и почти не прави впечатление.

Снабдете се с лосиона срещу косопад и оплешивяване “Ефект – 2″. Той има доказано въздействие при случаите на мъжки косопад. С него се третира лесно, а 90% от изполвалите го потвърждават, че са постигнали отлични резултати.

Пробвайте природните методи за лечение с билки. В секция рецепти при косопад ще намерите достатъчно препоръки и съвети, които могат да Ви бъдат от полза.

11. юни 2013 00:53:23 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар