Как да ускорим растежа на косата | Косопад

Как да ускорим растежа на косата

DOCU_GRUPO

Обикновено са необходими около две години на късата коса, за да стигне до раменете. Причината е, че косата расте само с 1 см на година. Процесът обаче може да се ускори. Ето как да го постигнете:

1. Витамини и минерали. Косата е изградена от протеини, тъй като витамините поддържат косата здрава и й помагат да растат по- бързо. Смесването от витамини от група В, като В6, фолиева киселина, също бетакаротени и витамин Е, подпомагат растежа на косата. Храненето, което съдържа достатъчно протеини, прави косата по- силна и й помага да расте по- бързо.

Източници на В витамини

Източници на В витамини

2. Домашни рецепти за подхранване на косата. Повечето домашни рецепти за маски за коса подхранват косата. Например, зехтин веднъж седмично, подобрява ритъма на растежа. Смесването на алое вера и мед също подпомага растежа. Друга рецепта е да добавите начукан лук към шампоана си. Така косата ви не само ще престане да пада, но и ще стане много блестяща.

3. Физически упражнения. Според повечето експерти, масажа на скалпа е много полезен. Помага да се отпуснем, подобрява кръвообращението и достъпа на кислород в зоната, като така помага за растежа на косата.

23. февруари 2015 20:39:05 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | 25 коментари