Как да се грижим за косата през лятото | Косопад

Как да се грижим за косата през лятото

kosa-lyato

През лятото косата ни е изложена на много външни агресии, причинени от слънцето, солта, хлора, които отслабват косата ни. Затова е важно да знаем как да я пазим.

1. Използвайте слънчев протектор. По същия начин, както пазите кожата си от слънцето, трябва да пазите и косата си. На пазара има много продукти със слънчев филтър. Нанесете го преди да отидете на плаж или басейн, като повтаряте всеки път, когато излизате от водата, както с протектора за кожа. Слагайте си веднъж седмично хидратираща маска.

2. Избягвайте да стоите дълго време с мокра коса от морето или басейна. Хлорът, солта, пясъка изсушават косата и я карат да губи цвят. Плакнете водата с хладка вода, а ако е възможно и с шампоан малко след като сте излезли от водата. Използвайте балсам или маска за коса, която съдържа колаген, за да реставрирате косата.

3. Ако косата ви е боядисана, използвайте специални продукти за предпазване за вашия тип коса, тъй като слънцето изсветлява косата. Използвайте по- тъмна боя, за да се предпазите от този ефект.

korem-trenirovka

4. Забравете мита, че косата не може да се мие всеки ден, ако го правите с нежен шампоан, няма да е никакъв проблем. Косата ви ще е здрава, чиста, блестяща.

5. Хидратацията на косата зависи от храната. Пийте достатъчно вода, наблегнете на плодовете и зеленчуците.

6. Използвайте продукти, които съдържат витамини А, С и Е или Q10 и пр.

7. Не се притеснявайте, ако косата ви започне да капе през лятото.

8. Вземете мерки срещу косопада с лосиона срещу оплешивяване и косопад ЕФЕКТ- 2.

9. Избягвайте употребата на преса или маша, които са опасни през лятото.

12. юни 2015 17:59:54 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | 26 коментари