Как да реагираме при косопад от стрес | Косопад

Как да реагираме при косопад от стрес

kosa-luk

Има различни причинители на косопада. Забързаното ни ежедневие и високите нива на стрес при много хора могат да причинят обилен косопад. За щастие, има различни начини, с които значително да го намалим.

Не е необходимо да имате много обилен косопад, за да се консултирате със специалист. Ако косопадът обаче не ви притеснява чак толкова, ето няколко неща, които можете да направите, за да избегнете задълбочаването на проблема:

Подходящи продукти: Първо, продуктите, които използваме за косата си, трябва да са подходящите.

kosopad-1

Ресане: Четките и гребените, които използвате, трябва да са нежни. Ако косата ви много се заплита, използвайте подходящ продукт при такива проблеми. Почиствайте гребена и четката веднъж седмично.

Масаж на главата: Правете го поне веднъж седмично. Прави се с възглавничките на пръстите, като ги движите с кръгообразни движения. Така се стимулира кръвообращението в зоната, а новата коса става по- здрава.

Хранене: Понякога косопадът настъпва поради дефицит на витамини или минерали. Затова се старайте да се храните здравословно.

Най- важното обаче е да се научите да се справяте със стреса – да почивате повече, да се движите повече, да отделяте време за хобитата си и пр.

04. юни 2015 16:28:25 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | 99 коментари