6 храни за по- дълга коса | Косопад

6 храни за по- дълга коса

riba-kaltsii

Ако имате проблеми с растежа на косата си, върховете ви са сухи и смятате, че нямате друг избор, освен да ги подстрижете. Има обаче какво да направите. Ако комбинирате следните 6 храни по правилния начин, ще получите тайната за дългата коса:

6 Риба. Богата е на омега- 3 мазнини. Съдържа есенциални аминокиселини, както и големи количества протеини. Също помага за елиминирането на холестерола и се препоръчва в диетите с ниско съдържание на мазнини.

5 Месо. Тялото се нуждае от протеини, за да произвежда коса, а червеното месо е един от най- добрите му източници. Съдържа също желязо, цинк и много витамини В.

4 Яйце. Жълтъкът съдържа витамин В, протеини и минерали като селен, цинк, желязо и сяра. Това е една от най- препоръчителните храни срещу анемия, което я прави много полезна и при косопад.

yaitse-retsepti

3 Бирена мая. Много богата е на витамини В. Тя е естествен източник на биотин и помага за възстановяването на увредените клетки на тъканите.

2 Леща. Богат източник на желязо, цинк и протеини. Те са много полезна храна за организма. 1 чаша леща съдържа 1 грам мазнини, 18 грама протеини, 40 грама въглехидрати и 16 грама хранителна фибра.

1 Ягоди. Съдържат много вещества, които предпазват от косопад. Сред тях са силиций и фолиева киселина, които правят косата блестяща и здрава.

17. декември 2015 20:46:40 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар