5 вредни навика, които спират растежа на косата ви | Косопад

5 вредни навика, които спират растежа на косата ви

kosa-shampoan-1

Ако сте забелязали, че косата ви месеци наред не расте, трябва да вземете мерки. Първо се замислете върху ежедневните си навици. Ето няколко, които могат да навредят сериозно на растежа на косата ви:

1 Спите малко. Тялото се нуждае от ежедневна почивка, за да се възстанови от натрупаната умора през деня. Въпреки че доста от нас имат сложен дневен график, трябва да спите всяка нощ между 7 и 9 часа, за да сте здрави.

2 Пушите. Ако сте пушачка, сигурно не за първи път чувате, че този навик е много вреден. Химикалите, които се съдържат в цигарите, могат да забавят растежа на косата, тъй като засягат кръвоносните съдове, като ги свиват.

kosa-obnovqvane

3 Храните се нездравословно. Много е важно каква храна приемаме ежедневно. Храненето ви трябва да е балансирано, да съдържа полезни вещества, за да сме здрави, в това число и косата ни. Трябва да приемате всеки ден достатъчно количество пресни зеленчуци.

4 Не сте добре хидратирани. Водата е много важна и за здравето на косата ни. За да работи тялото ни правилно, трябва да е добре хидратирано. Пийте между 8 и 12 чаши вода дневно.

5 Приемате определени лекарства. Контрацептиви, антидепресанти и антикоагуланти могат да повлияят отрицателно върху растежа на косата ви. Дори да причинят косопад.

27. ноември 2015 16:55:08 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар